Hoeveel liefde ze ook hebben voor hun machines, voor de meeste machinebestuurders behoren regelmatige verzorging en onderhoud niet tot de meest populaire activiteiten. Slijtage, bedieningsfouten, onderhoudsfouten en reparatiefouten zijn de meest voorkomende oorzaken van schade aan bouwmachines. Met regelmatig en goed uitgevoerd onderhoud hadden veel machinestoringen voorkomen kunnen worden. Denk hierbij aan het regelmatig vervangen van smeermiddelen zoals motor- en hydrauliekolie, het reinigen van de luchtfilter, radiator enz. 

Wanneer?

Na 250 bedrijfsuren moet onderhoud worden uitgevoerd of jaarlijks wanneer de machine geen 250 werkuren bereikt heeft.

Onderhoud en service bespaart geld!

Onderhoud is snel uit te voeren dank zij de makkelijke toegang tot alle servicepunten. Onderhoud kan geld besparen als het regelmatig en professioneel wordt uitgevoerd. 

Onderhoud en service verhogen de levensduur en restwaarde!

Het regelmatig uitvoeren van preventief onderhoud zorgt voor minder stilstand en een langere levensduur. Daarnaast heeft een goede en regelmatige onderhouden machine een hogere inruilwaarde.

Onderhoud verhoogt veiligheid en verzekeringsdekking!

Schade kan de functionaliteit en zelfs de arbeidsveiligheid in gevaar brengen. Regelmatig onderhoud van de machines verhoogt tegelijkertijd de veiligheid van de machine én de bouwplaats. Daar hoort ook de verzekering bij. Als het machineonderhoud  niet goed en niet regelmatig wordt uitgevoerd kan dit bij schade een negatieve invloed hebben op de uitkering in geval van verzekering.

Ten slotte

Om zo lang mogelijk van uw machine te kunnen genieten, is het belangrijk deze goed te laten onderhouden om machinestilstand te voorkomen,  de levensduur te verlengen en de inruilwaarde te verhogen.

Onderhoud of herstelling tijdens uw verlof?

Geen probleem, wij blijven open. Neem gerust contact met ons op T. 056 68 80 24, wij zorgen ervoor dat uw machines terug startensklaar zijn na uw verlof.

Het Delmote team,

 

 

 

 

 

www.delmote.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.